Solbackas stallkameror

För våra hästägare och betrodda vänner håller vi våra fölkameror i stallet på Solbacka. Kamerorna är lösenordsskyddade och vi inaktiverar lösenorden efterhand av säkerhetsskäl.

Vi har 4 kameror monterade och flyttar dem allteftersom de olika stona blir aktuella för fölning.

När det är dags för fölning kontaktar vi de av stonas ägare som vill vara med och se fölningen. De kan då logga in och vara med, en härlig upplevelse.

Webläsaren Explorers säkerhetsinställningar kan göra det lite mer komplicerat att få kontakt med kamerorna (se inställningar här).  Däremot fungerar Webläsarna Firefox och Safari alldeles utmärkt. Ladda ned Firefox och installera det kostnadsfritt så kan du koppla upp dig.

1. Webbadressen till de separata kamerorna är:

kamera 1 = http://solbacka.noip.me:97
kamera 2 = http://solbacka.noip.me:98
kamera 3 = http://solbacka.noip.me:99
kamera 4 = http://solbacka.noip.me:100

2. För att öppna respektive kamera krävs ett användarnamn och lösenord.

Dessa, och vilken kamera som bevakar respektive häst, meddelar vi personligen.


password

3. När du kommit så långt behöver du ange vilken webläsare du använder. Klicka på mittenalternativet som gäller för webläsare Firefox, Safari, m.fl . Om Du vill använda Explorer ska du klicka på det övre alternativet. (Notera dock att du måste ställa om dina säkerhetsinställningar för internet i webbläsaren. Det finns en uppsättning rutor som gäller ActiveX-läge som man måste ställa om för att kunna se den här sidan)
servermodus

4. Vänta - det tar lite tid - sedan dyker bilden upp.

yankeefoal

4. OBS! Glöm inte att logga ur när ni tittat färdigt genom att släcka ner fliken (Fanen) i Explorer. Det slukar nedladdningsvolym på vårt (och ditt)  internetabonnemang när du tittar på rörlig film. TACK!

Välkomna hälsar Eva och Janne